Çubuk tarçın, Cinnamomum ailesine ait bir bitki türü olan Cinnamomum verum veya Cinnamomum zeylanicum'dan elde edilen bir baharat olarak bilinir. Ayrıca sadece "tarçın" olarak da adlandırılabilir. Bu bitki özellikle tarçın ağacının iç kabuğundan elde edilen bir tür baharattır. Çubuk tarçın, ince kabuk şeritleri halinde soyulur ve daha sonra kurutulduğunda sertleşir, bu nedenle çubuk şeklinde kullanılır.
Çubuk tarçının tatlı, sıcak ve hafif baharatlı bir aroması vardır. Gıda maddelerine tat ve aroma vermek için yaygın olarak kullanılır. Ayrıca bazı geleneksel tıp uygulamalarında ve alternatif tıp alanlarında da kullanımı bulunur. Çubuk tarçın aşağıdaki alanlarda sıklıkla kullanılır:
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.